Konfirmation

Konfirmationsdato 2023/2024 

Lørdag d. 6. maj 2023 i Uggerby Kirke kl. 10:30.

Lørdag d. 4. maj 2024 i Tversted kirke kl. 10:00.

Konfirmationen afholdes altid den første lørdag i maj måned kl. 10:30.

Skiftevis i ulige årstal i Uggerby Kirke og i lige årstal i Tversted Kirke.

Indskrivning til konfirmandundervisning

Nedenstående oplysninger smal sendes til sognepræst Johan Hermann Rump pr. e-mail. Se kontaktoplysninger her... 

    • Elevens fulde navn
    • Elevens fødselsdato
    • Elevens adresse
    • Elevens mobiltelefonnr.
    • Forældrenes mailadresse(r)

N.B.: Giv besked, hvis konfirmandens navn og foto ikke må offentliggøres på hjemmesiden og i kirkebladet.

Hilsen til de nye konfirmander

På en lørdag kan du blive konfirmeret og samle gæster fra nær og fjern: d. 4. maj 2024 kl. 10:00 i Tversted Kirke! Du kan endda sove længe om onsdagen, for den forberedende undervisning foregår nær dig i Sognehuset på Skagensvej 59 kl. 8:00-9:30 fra d. 30. august, hvorefter en bus kører holdet til Sindal Skole eller evt. anden aftalt skole. Selv hvis du skal »gå til præst« langt væk hjemmefra, vil jeg opfordre til, at du tilmeldes Facebook.com/groups/TannisbugtTeenagere, så udskolingselever fra nærområdet kan styrke sammenholdet gennem bla. fire festlige fredage kl. 17:30 med fællesspisning i Nordjyllands største kirke-biograf til: Halloween (27. okt.), Sankt Valentin (16. febr.) og Blå Fredag (2. juni. 2023 + 31. maj 2024)  – menuen bestemmer I selv :-)

Disse tilbud gælder dig, der begynder i 7. klasse efter sommerferien, og som bor i Tversted og Uggerby eller har deltaget i kirkernes arrangementer (eller har familiær tilknytning til sognene fra dåb, bryllup og begravelser). Du er velkommen uanset: om du er døbt eller ej; om du vil konfirmeres eller ej. Kristendommen er nemlig verdenshistoriens mest betydningsfulde religion, og Den Danske Stat har efter min universitetsuddannelse ansat mig til at prøve på at gøre dig klogere på Livets Store Spørgsmål… helt uden at du får lektier for! Der er tale om et slags »bliv voksen«-kursus, hvor vi – gennem samtale, film, dans, basketball, fællesarrangementer med egnens konfirmandhold, læsning af vor kulturs bibelske grundfortællinger og ved at synge berømte salmer fra den danske sangskat – vil lære Kristendommen, andre religioner og os selv (!) bedre at kende.
Det er et gratis tilbud, som du ikke må gå glip af – og som du vil få gavn af i mange skolefag og få glæde af resten af dit liv (spørg selv eleverne i klassen over dig!). Tversted-Uggerby Menighedsråd holder en  intro-gudstjeneste søndag d. 27. august kl. 10:30 i Tversted Kirke, hvor I og jeres forældre over en frokost kan møde mig og høre nærmere. Lokalt håber jeg på at se hele familier i løbet af konfirmandernes ti gudstjeneste-afkrydsninger om søndagen – måske medvirker en af de unge mennesker endda (!) – eller at se jer i kirke ved årets månedlige højtider: ikke bare til Jul, Påske og Pinse, men også til mindre danske traditioner som Høsttakkefesten, Mortens Aften, Hellig Tre Konger, Kyndelmisse og Kristi Himmelfart. Følg med på www.Tversted-Uggerby.dk (hvor de trykte arrangement-kalendere også er tilgængelige).

Jeg husker jer som minikonfirmander i 3. klasse og glæder mig til at se både jer og nye ansigter!

jeres sognepræst Johan Hermann Rump · Tversted Præstegård · 31. maj 2023